remblokken

Als je remblokken versleten zijn, geeft je auto dit aan door een brandend lampje. Dan is het dus tijd voor een tripje naar de garage? Maar wat als je een keer zelf wilt proberen je remblokken te vervangen? In dit blog zal ik snel uitleggen hoe dat moet. 

remblokken

Waar kan ik remblokken kopen? 

De eerste stap wanneer je je eigen remblokken wilt vervangen is natuurlijk nieuwe remblokken kopen. Dit kan in enige garage, maar is veel makkelijker online. De meeste websites hebben een veel grotere voorraad. Nu vraag je je misschien af hoe je kan weten of je de geschikte blokken hebt voor jouw auto? Ook daar zijn trucjes voor. Op de website is het namelijk mogelijk om gewoon je kenteken in te vullen. Dan kan de site dat linken aan jouw auto en vindt daar gelijk de juiste producten voor. Wat een uitvinding! 

Wat zijn de stappen voor het vervangen? 

Voor het vervangen van je remblokken is het eerst nodig om je wielen onder je auto vandaan te halen. Vervolgens moet je de remklauw van de remschijf afhalen en de remblokken uit de remklauw te verwijden. Na de remklauwen schoon gemaakt te hebben kan je de nieuwe remblokken in de remklauw plaatsen. Tot slot moeten deze nog ingevet te worden.