Hoe weet je nu zeker dat als je een overboeking doet met bitcoins dat het ook bij de ontvanger aankomt? Of dat het niet mogelijk is om een dubbele overboeking te doen? Hiervoor is er een oplossing bedacht in de vorm van een blockchain. Om uit te leggen hoe dat werkt, is het nodig om te weten dat er op de hele wereld duizenden computers zijn die over speciale software beschikken.

Deze computers vormen samen een blockchain. Elke bitcoin-transactie moet bevestigd worden en dat gebeurt doordat iedere transactie gemeld wordt aan al die computers die wereldwijd verspreid zijn. Iedere computer die onderdeel vormt van de blockchain weet welke transactie er uitgevoerd wordt en houdt ook alle transacties van het verleden bij.

Er is tot op heden niemand geweest die erin geslaagd is om de blockchain te doorbreken en te kraken. Bovendien is de theorie die erachter schuilgaat evenmin aan te vallen.

Eigenlijk is het een revolutionaire ontwikkeling waar jij deel van uit kunt maken door in bitcoins te gaan handelen. De techniek achter de ontwikkeling kan in de praktijk haast onmogelijk gemanipuleerd worden.

Dat kan namelijk alleen als meer dan de helft van alle duizenden computers beïnvloed worden en dat wordt onwaarschijnlijk geacht. Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over blockchain, maar ook over andere belangrijke kenmerken die betrekking hebben op de digitale munt. Bijvoorbeeld de valutawaarde. Verder is het interessant om te weten dat er naast de bitcoin nog andere cryptovaluta zijn.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Via Bitvavo.com kun je verschillende soorten cryptovaluta aanschaffen. Op dit moment kun je terecht voor de aankoop van: Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum,Litecoin, Monero, NEM, NEO, Ripple, Stellar & Zcash. Uiteraard is het ook mogelijk om cryptovaluta te verplaatsen vanaf Bitvavo, naar een exchange. Dit kun je doen omdat je wellicht voornemens bent een andere cryptomunt aan te willen schaffen.