3 groendak

Sedum Planten staan bekend om hun vermogen te groeien in de schaduw en op arme, rotsachtige grond. Dit komt omdat ze zijn aangepast aan omstandigheden met weinig licht die voor andere planten gewoonlijk te zwaar zouden zijn, check Groendak. Om dit type planten ontwerp te maken, moet je eerst geschikte sedumsoorten vinden die goed groeien op jouw locatie en die niet veel onderhoud vergen als ze eenmaal zijn geplant. Je moet ook beslissen hoeveel verschillende sedumsoorten je op elke plek wilt hebben voordat je de beste plek voor elke individuele plant identificeert.

Hoe bouw je een sedum daktuin

Sedum kan om een aantal redenen gemakkelijk op een dak worden gekweekt. De belangrijkste reden om sedums op een dak te kweken is dat ze kunnen groeien op plaatsen met weinig licht, wat andere planten niet kunnen. Dit betekent dat je een groen dak op jouw huis kunt creëren dat volledig in de schaduw ligt en toch voor voldoende irrigatie kan zorgen. Het kiezen van de juiste sedums voor jouw dak is het belangrijkste onderdeel van het aanleggen van een sedum daktuin

Welke soorten sedum zijn geschikt voor daken?

Er zijn veel soorten sedums die geschikt zijn voor daktuinen, omdat ze zeer winterhard zijn en zich aan veel verschillende omstandigheden kunnen aanpassen. Deze omstandigheden kunnen bestaan uit weinig licht, arme grond of alles daartussenin. Hierdoor is het gemakkelijk om een Sedumdak met zonnepanelen te vinden die geschikt is voor jouw daktype en klimaat. Als je een sedumdak tuin wilt aanleggen op een hellend dak, moet je een laag groeiende sedum kiezen. Enkele goede laaggroeiende sedumsoorten zijn Astilbe, Crassula, Crested Polygonum, Ironwood en Mexican Hat. Andere goede laaggroeiende sedums zijn Desert Dusters, Indian Potato, Laceleaf en Weigela. Als je een sedum zoekt die in gebieden met weinig licht kan groeien, moet je een soort kiezen met een breed lichtspectrum. Enkele goede soorten met deze eigenschap zijn Astilbe, Crassula, Delosperma, Fiddlehead Fern, Indian Potato, Monarda, Pencil Cactus en Saguaro. En als je een sedum zoekt die in arme grond kan groeien, moet je een sedum kiezen met een ondiep wortelstelsel. Enkele goede soorten met deze eigenschap zijn Astilbe, Kalanchoe, Mexican Hat, Sagewort en Spider Plant.