pvc vloer intensief reinigen

Reinigen is het verwijderen van vuil uit je huiselijke omgeving. Reinigen is cruciaal voor de hygiëne in je huis en voor veel voorwerpen en onderdelen van je huis is het cruciaal om het mooi te laten blijven. Je kunt bijvoorbeeld je PVC vloer intensief reinigen om deze mooi schoon te krijgen. Er zijn verschillende middelen om je huis schoon te maken en schoon te houden. Hier een aantal tips!

Onderhoudsmiddel

Elke vloer heeft een bepaald onderhoudsmiddel nodig om de vloer mooi te houden. Dit is een middel om het laminaat, tegels of bijvoorbeeld natuursteen te onderhouden. Voor elke vloer is een eigen professioneel onderhoudsmiddel wat krassen, schade en vuil voorkomt. Bij een PVC-vloer wordt er bijvoorbeeld geadviseerd om voor een extra PU beschermlaag te zorgen. Verder is er dagelijks onderhoud nodig als stofzuiggen en vlekken weghalen. 

Reiniging

Verder zijn er voor de meeste vloeren speciale reinigers bekend die het beste werken voor die bepaalde vloer. Dit is niet bij elke vloer nodig. Een PVC-vloer kan bijvoorbeeld uitstekend schoongemaakt worden met water en een sopje. Hiervoor is geen speciaal middel nodig en het is dus vrij simpel om schoon te maken en schoon te houden. Laminaat daarentegen mag niet te nat worden, dus daarvoor is een speciale laminaatreiniger erg handig. Een tapijt is qua reiniging best lastig, omdat je er vlekken vaak moeilijk uit krijgt, dus hiervoor zijn ook speciale middelen te vinden.