Eiken zijn loofbomen die een behoorlijke grootte kunnen bereiken. Eiken groeien langzaam maar gestaag en kunnen heel oud worden. Om zo’n boom te verplaatsen is wel goede voorbereiding en kennis nodig. Eiken verplanten doe je alleen als het echt niet anders kan.

BTL Bomendienst weet raad

BTL Bomendienst is ervaren in het verplaatsen van grote bomen en heeft al meerdere projecten op dit gebied met goed resultaat afgerond. BTL is een landelijk architecten- en ingenieursbureau dat opereert in de groene, openbare ruimte. Zij zoeken altijd naar de beste oplossing op zowel praktisch als milieutechnisch gebied. Hiervoor heb je creatieve en innovatieve geesten nodig en die vind je ook bij BTL.

Werkwijze eiken verplanten

Eerst wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan en vinden er grondige voorbereidingen plaats. Dit houdt in graafwerk en de wortelkluit beschermen en inpakken, snoeiwerk en het aanbrengen van een grondwal om te kunnen bewateren.

Het verplaatsen van de boom gebeurt met een telekraan.

De nieuwe plek voorbereiden

De nieuwe standplaats van de eik wordt ook zorgvuldig voorbereid. De plantplaats wordt verbeterd met teelaarde en speciale mest, zodat de eik ‘in een warm bad’ terecht komt en weer goed kan aarden op de nieuwe plek.

Nazorg eiken verplanten

Tijdens het transport doet men er natuurlijk alles aan om de boom niet te beschadigen, maar omdat het nogal een ingreep is vind er na de herplant nog drie jaar nazorg plaats in de vorm van regelmatig water geven en monitoren.

Bel BTL Bomendienst voor het verplanten van eiken

Bij BTL Bomendienst is de heer Ren Lagerweij Projectleider en bereikbaar op telefoonnummer 055-5999444. Je kan hem bellen om een afspraak te maken of om informatie te vragen.