Cochem

De kans is groot dat je ooit al eens van het stadje Cochem hebt gehoord. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer Nederlanders er namelijk voor om hier te genieten van een rustgevende vakantie. Dit komt doordat deze stad ook wel het pareltje van het dal de Moezel wordt genoemd. Dit heeft voor een deel te maken met de verschillende soorten dingen die je hier kunt doen. Echter, de meeste Nederlanders gaan naar het stadje omdat het een ontzettend leuk centrum heeft. 

Het kasteel van Cochem

Het kasteel van Cochem is het hoogtepunt van de stad. Tenminste, voor een groot deel van de vakantiegangers. Daarnaast zijn er namelijk ook nog vakantiegangers die het ontzettend leuk vinden om naar de regio te gaan en hier te genieten van de verschillende vakwerkhuizen en leuke terrassen. Echter, doordat het stadje redelijk klein is, kiezen de meeste mensen wel voor een weekendje of voor een midweek. 

Cochem

Een ritje met de stoeltjeslift

De meeste mensen hebben ooit al eens in een stoeltjeslift gezeten, bijvoorbeeld tijdens het skiën. Toch vinden de meeste mensen het ontzettend bijzonder om alsnog in de stoeltjeslift in het stadje Cochem plaats te nemen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de hoogte van de lift. Wanneer je ervoor kiest om in de lift te stappen, kom je op 250 meter boven zeeniveau uit. Hier heb je dus een fantastisch uitzicht.