1 gereedschap

Iedere doe-het-zelver heeft wel een gereedschapskist of gereedschapswagen in de garage staan. Zo kan de lamp snel opgehangen worden, Kan er gemakkelijk aan de gootsteen gewerkt worden of kan er georganiseerd geknutseld worden aan de favoriete auto. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je altijd het juiste gereedschap bij de hand hebt? Hoe jouw gereedschapskist gevuld is natuurlijk afhankelijk de klussen die je doorgaans uit moet voeren, maar sommige tips zijn er natuurlijk voor elke klusser. Want met een goed georganiseerde gereedschapskist begin je met de juiste basis en kan jij elke klus de baas.

Tips voor jouw gereedschapskist

Voor je gaat beginnen met het kopen van nieuw gereedschap raden wij jou altijd eerst aan om je huidige gereedschap goed te inventariseren. Door een lijstje te maken van het gereedschap wat je al hebt liggen voorkom je dat je dubbele inkopen doet. Mocht je dan toch met je lijstje naar de winkel lopen raden wij je toch aan rekening te houden met het budget. Hoewel voor gereedschap natuurlijk altijd telt: kwaliteit over kwantiteit, snappen wij ook dat je soms een bepaald budget aan wilt houden. Ga daarom na welke soorten gereedschap je meer gebruikt dan anderen.

Ook de kleinere onderdelen horen er bij

Tijdens het inventariseren denk jij waarschijnlijk snel aan de grote power tools zoals de nieuwe boor, ultrasoon reiniger of je goede elektrische zaag. Toch is het belangrijk ook aan de kleinere dingen te denken. Je wilt tijdens het klussen ook geen spijkers, schroeven, pluggen of andere dingen missen in jouw kist. Tot slot is de indeling van de kist ook erg belangrijk. Zo hoef je niet iedere keer naar jouw spullen te zoeken, maar heb je ze snel in een keer te pakken. Meestal bouw je een gereedschapskist laag voor laag op, maar het is natuurlijk helemaal wat jij zelf fijn vind.