kitesurfscholen

Op zoek naar kitesurfscholen, waren wij uitgekomen bij de groep die les gaf op het terrein van Camping de Branding in Zandvoort aan Zee. Een voordeel hier is dat je na een les lekker warm kan douchen. Vervolgens kan je hier een hapje en een drankje nuttigen. Wat vooral voor ons, de ouders van onze zoon, een zeer aantrekkelijke bezigheid was tijdens de cursus van onze zoon. Hij heeft namelijk al zo lang lopen zeuren om deel te nemen aan deze cursus. Vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken dat hij voor het eerst op de plank gaat staan.   kitesurfscholen

Een 3-daagse cursus

Al vanaf zijn zesde verjaardag liep onze zoon al te zeuren om op cursus te gaan. Maar wij vonden dat nog een beetje te jong. Inmiddels is hij 16 jaar geworden en een flinke knaap. Dat heeft ons doen besluiten dat hij eindelijk op zoek mag gaan naar kitesurfscholen. Nadat hij een goed bedrijf had gevonden heeft hij zich ingeschreven voor een 3-daagse cursus. 

De eerste les was een beetje kennis maken met de vlieger, je leerde hier het sturen hiervan. Zodra dit lukte ging je het water in om de krachten te voelen. ( bodydraggen, je laten voortrekken door de vlieger.) Inmiddels heeft onze zoon de kneepjes flink onder controle en is hij dagelijks op het water te vinden.