gereedschap

Bij het keuren gereedschappen ben je erachter gekomen dat je wel een nieuwe zaag kunt gebruiken. Nu twijfel je alleen tussen een tafelcirkelzaag en een decoupeerzaag. In dit artikel leggen we uit waar je deze twee gereedschappen voor gebruikt, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Waar gebruik je een tafelcirkelzaag voor?

Een tafelcirkelzaag is ideaal voor het op maat maken van laminaat, lange latten of plaatmateriaal dat niet te breed is. Je kunt hiermee kaarsrecht een stuk hout doorzagen. Daarentegen is het niet mogelijk om met een tafelcirkelzaag in bochten te zagen. Dit komt doordat het cirkelvormige blad zo groot is. Met deze zaag kun je wel heel nauwkeurig zagen, omdat het een stabiele ondergrond biedt.

Waar gebruik je een decoupeerzaag voor?

Een decoupeerzaag kun je ook gebruiken voor het op maat maken van latten en plaatmateriaal. Echter kun je met een decoupeerzaag juist wel cirkels en andere gebogen vormen uitzagen, terwijl je hiermee juist weer lastiger rechte stukken kunt zagen. Dat komt doordat het blad van een decoupeerzaag dun en wendbaar is. Je kunt het zagen met een decoupeerzaag wat makkelijk maken door gebruik te maken van een zaagstation.