Reparatie

Onderdelen die vaak vervangen moeten worden, zijn de wiellagers van een auto. Dit onderdeel is direct gemonteerd in de draaiende wielnaaf, waaraan vervolgens het wiel bevestigd wordt. Iedere auto heeft zodoende vier van deze lagers en naven. Over het algemeen zal de eerste slijtage aan dit onderdeel zichtbaar worden nadat je een afstand van 50.000 kilometer gereden hebt. Om een verergering van deze slijtage tegen te gaan, is het verstandig om de lagers op dat moment te vervangen. Kijk hierbij ook kritisch naar de staat van de naven rond de wielen van je auto. Mogelijk moeten deze ook vernieuwd worden.

Wiellagers

Wiellagers, wielnaven en ABS-sensoren vervangen

Voorheen werden de wiellagers los van de wielnaven en ABS-sensoren vervangen. Dit maakt het vaak bijzonder lastig om het onderhoud rond de wielen van de auto zelf uit te voeren. Tegenwoordig heeft men dit eenvoudiger gemaakt, door deze drie onderdelen te combineren in een los onderdeel. Mocht je auto nog niet van een dergelijke combinatie van onderdelen voorzien zijn, dan kun je kiezen voor losse onderdelen. Er zijn verschillende webwinkels te vinden, waar deze onderdelen los van elkaar verkocht worden.

Autopartsonline

Nieuwe onderdelen in de auto monteren

Nadat je de losse onderdelen online besteld hebt, kun je deze zelf in de auto proberen te plaatsen. Op internet vind je verschillende instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe de onderdelen gemonteerd moeten worden. Houd er rekening mee, dat enige technische kennis over auto’s benodigd is om het onderhoud uit te kunnen voeren. Je kunt er ook voor kiezen om de onderdelen los te bestellen en vervolgens door een dealer in de auto te laten plaatsen. Zo ben je ervan verzekerd, dat de losse onderdelen op de juiste manier worden gemonteerd. Door onderdelen los te bestellen profiteer je van een lagere prijs. Daar waar een autodealer vaak een marge over de losse onderdelen rekent.